Гювеч с ребърца

Гювеч с ребърца Лакомник

Богато и засищащо ястие с ароматен сос

Гювеч с ребърца
Време за приготвяне
Приготвяне
2 ч
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг ребърца

300 г чушки

300 г лук

300 г пресни гъби

200 г моркови

100 г грах

магданоз

вегета

сол

1 кубче гъбен или пилешки бульон

Начин на приготвянe

В пръстен гювеч се слага малко мазнина на дъното, след това се нареждат нарязаните на шайби глави лук. След това ред гъби, ред ребърца, ред чушки, моркови, пак ред гъби и така до изчерпване на продуктите. Заливат се с 500 мл бульон. Накрая се затваря много добре с алуминиево фолио и се пече около 2-3 часа на 200С. Когато е готово поръсвате с пресен магданоз.

Още по темата
Още по темата
Свински кебап в гювеч
Месото се обърква с подправките  и брашното и се слага в гювеча заедно с останалите продукт и се залива със сока от киселите краставички и виното,и малко топла...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц