Гювеч по турски

Гювеч по турски Лакомник
Гювеч по турски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 патладжан, нарязани на кубчета

150 г бамя, почистена

сол и черен пипер на вкус

400 г домати, нарязани на кубчета

6 с.л. зехтин

1 червена чушка, почистена и нарязана

3 тиквички, нарязани на кръгове

2 ч.л. червен пипер

2 глави червен лук, нарязани на осми

1 връзка пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвянe

Сложете кубчета патладжан в гевгир, поръсете със сол и оставете за 2-3 часа, докато ес отцеди излишната течност. Изплакнете и да ги отцедете. Загрейте фурната до 190 ° C.

Загрейте 2 с.л. зехтин и задушете на патладжана и тиквичките за 3-4 минути, докато покафенеят.

Сложете останалото масло в глинен гювеч и приберете за малко във фурната. Когато маслото е горещо, добавете лук, бамя, домати, пипер, патладжан и тиквички. Поръсете с червен пипер и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте леко всички зеленчуци с олио и червен пипер. Върнете ястието на фурната и печете в продължение на един час. Добавете магданоза и сервирайте горещо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц