Гювеч по сицилиански

Гювеч по сицилиански Лакомник
Гювеч по сицилиански
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа и 30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г свинско месо

400 г телешко месо

1 патладжан

450 г домати в собствен сос

2 глави лук

2-3 скилидки чесън

1 с.л. брашно

1 1/2 с.л. доматено пюре

2-3 стръка розмарин и босилек

сол на вкус

черен пипер на вкус

олио

Начин на приготвянe

Нарежете патладжана, подправете със сол и оставете да се отцеди 20 минути. Нарежете на ситно розмарина и босилека, доматите на кубчета, лука и чесъна на ситно, брашното и разбъркайте добре. Нарежете месото на кубчета и го запържете, прибавете патладжаните и после ги сложете в гювеч. Запържете лука и чесъна с подправките за 5-7 минути и ги прибавете към месото. Залейте с вода или бульон и задушете до готовност на месото на умерена фурна – 180 градуса около 2 часа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц