Гъбки от яйца

Гъбки от яйца Лакомник
Гъбки от яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Маруся Димитрова, Попово
Лакомник Необходими продукти

6 яйца

6 червени домата
листа от маруля или магданоз
краве масло или майонеза
сол
олио
оцет - ако се прави салата от маруля - за украса на гъбките

 

Начин на приготвянe

Яйцата се сваряват и се обелват. От едната страна се отрязват по-малко, за да може като се поставят, да стоят изправени. Върху всяко яйце се поставя по един домат, вътрешността на който е извадена толкова, че като се постави върху яйцето, да покрие 1/4 от него. С шприц върху доматите се правят точици от масло или майонеза, за да заприличат на гъбки. Така готовите гъбки се подреждат в голяма чиния, в която предварително е сложена ситно нарязана маруля, наръсена с олио, сол, оцет.

Аз нямах под ръка маруля и използвах магданоз за украса на гъбките!

Едно много бързо, лесно  и много оригинално предястие!

Още по темата
Още по темата
Пълнени яйца с рибки
Твърдо сварените яйца се разрязват на две по дължина. Жълтъците се отделят и стриват, прибавят се добре разбитото масло, стритата и обезкостена риба, сол, черен пипер,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц