Гъби с бяло вино и дробчета

Гъби с бяло вино и дробчета Лакомник

Чудни пилешки дробчета, чиито апетитен вкус ще ви накара да ги изядете

Гъби с бяло вино и дробчета
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешки дробчета

бялата част на стрък праз лук

250 г маринована печурка

1 ч.л. сол

1 с.л. прясна свинска мас

1 с.л. мед

1/2 ч.ч. бяло вино

1 ч.л. риган

щипка индийско орехче

Начин на приготвянe

Пилешките дробчета се измиват на течаща вода през гевгир. Празът се почиства. Бялата му част се реже много на ситно. Маринованите гъбки се отцеждат от течността. Взема се дълбок тиган с по- широко дъно или тенджера. Слага се свинска мас. Съдът се поставя на включен котлон. Първо се запържва празът за 5 минути. После се добавят дробчетата, щипка сол, 1 с.л. мед, индийско орехче и бяло вино. Продуктите се разбъркват. След като се поизпари течността, се добавят гъбките и 1/2ч.ч, вода. Ястието се задушава на кротък огън, 10 минути. Поръсва се със сух, стрит риган. Поднася се топло.

Още по темата
Още по темата
Пилешки дробчета със зеленчуци
Нарежете на хапки дробчетата и го разбъркайте с ½ с.л. горчица и ½ от лимоновия сок. Оставете в хладилник за 1 час. След това го сварете на водна баня за...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц