Гъбено ризото

Гъбено ризото Лакомник
Гъбено ризото
Време за приготвяне
Приготвяне
35 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 г гъби

1 глава лук

100 мл зехтин

300 г ориз

150 мл бяло вино

сол на вкус

черен пипер на вкус

50 г пармезан

Начин на приготвянe

Нарежете на ситно лука и го запържете до прозрачност. Прибавете измитият ориз, разбъркайте и запържете за около 2-3 минути. Залейте с виното и оставете напълно да се изпари, подправете и разбъркайте. Добавете гъбите и отново разбъркайте. Доливайте вода и оставяйте да се изпари всеки път преди да добавите още. Когато ориза е готов прибавете пармезана, подправете при необходимост и разбъркайте. 

Още по темата
Още по темата
Ризото с пиле
Нарежете филето на кубчета и го запържете в дълбок тиган. Добавете много ситно нарязаният лук и запържете. След това прибавете ориза и бъркайте. Намалете котлона на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц