Гъбена каша с праз и пиле

Гъбена каша с праз и пиле Лакомник

Апетитно и бързо предложение, което ще ви стане любимо

Гъбена каша с праз и пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешко филе

2 стрък праз лук

300 г  гъби

1/2 ч.л. сол

щипка сладък червен пипер

щипка сушена мащерка

200 г брашно

олио

Начин на приготвянe

Пържо се запържва нарязаното на ивици пилешко филе. Празът се почиства от външните пера, измива се и се реже много на ситно. Брашното се размива в 150 мл топла вода. Добавя се надребнения праз лук. В тиган се налива 2 с.л. олио. Порсва се 1/2 ч.л. сол и съдът се поставя на включен котлон. Оставя се да се запържи за 3- 4 минути. След това съдът се оттегля. Налива се брашнената кашица. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула в една посока. Долива се 300 мл вода. Добавят се гъбите. Манджата се оставя да се готви на слаб огън. Бърка се докато не се получи гладък сос. Когато сгъсти достатъчно, се оттегля. Поръсва се със щипка червен пипер и сушена мащерка. 

Още по темата
Още по темата
Каша от пиле
Почистената и измита птица се нарязва на порции, залива се с хладка подсолена вода и се вари до омекване на месото. Брашното се запържва в растителното масло до...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц