Грилована сьомга в канелено-портокалова марината

Грилована сьомга в канелено-портокалова марината Лакомник
Грилована сьомга в канелено-портокалова марината
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

сокът на 2 портокал

800 г филе сьомга, разделено на 4

1/2 ч.ч. зехтин

2 ч.л. канела

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

Начин на приготвянe

Оставете портокаловия сок да ври на средно силен огън за около 10 минути или докато остане около 1 к.ч. с гъстотата на глазура. Охладете и покрийте със сока рибните филета. От всички страни. Оставете ги в хладилник за 1 час.

Загрейте добре скарата и я намажете със зехтин. Поставете филетата и задръжте 2 минути, обърнете и от другата страна да се изпече за 2 минути. Намажете отново скарата и поставете рибата от първата страна за още 2 минути и отново от другата за още 3 минути. Махнете от скарата и поръсете с канелата, сол и пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц