Грилована скумрия в чеснов сос

Грилована скумрия в чеснов сос Лакомник

Бърза и апетитна вечеря с малко средства и калории

Грилована скумрия в чеснов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета скумрия

6 скилидки чесън, пасирани

2 с.л. зехтин

200 мл готварска сметана

50 мл бяло вино

50 мл лимонов сок

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

Начин на приготвянe

Смесете 1/3 от чесъна с 1 с.л. зехтин и лимоновия сок. Намажете добре рибата със сместа и оставете да престои 10 минути. На средно силен огън загрейте 1 с.л. зехтин и добавете останалия чесън. Запържете за 2 минути и добавете виното и сметаната, стоплена леко в микровълнова фурна. Оставете за още 3 минути и бъркайте. Свалете от котлона, когато сосът се сгъсти леко.

Загрейте скарата и сложете маринованата риба да се изпече за 8 минути общо от двете страни. Сервирайте скумрията, полятата със сос.

Още по темата
Още по темата
Скумрия с пържени варени картофи и рукола
Сварете картофите в подсолена вода. След като са готови ги обелете и нарежете на тънки дълги ивици. В тиган загрейте няколко лъжици зехтин и запържете картофите от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц