Гореща пача чорба

Гореща пача чорба Лакомник

Апетитно традиционно предложение за зимните дни

Гореща пача чорба
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 свински крачета

1 свинско ухо

1 свинска опашка

1/2 чаена чаша прясно мляко

1 яйце

1 супена лъжица брашно

1 чаена чаша кисело мляко

черен пипер, лют червен пипер, чесън, оцет и сол на вкус

 

Начин на приготвянe

Измитите субпродукти се заливат със студена вода, слагат се 10 зърна черен пипер, посолява се на вкус и се вари до готовност. Изваждат се и се обезкостяват. На ушите се отстранява и изхвърля хрущялната част. Месото се нарязва на дребни парченца. Бульонът се прецежда, прибавя се към него прясното мляко и се оставя да кипне. Нарязаното месо се връща в кипящия бульон. Поднася се със счукан чесън, оцет, млян черен и лют червен пипер на вкус. По желание пачата може да се застрои и с варена застройка от кисело мляко, яйца и брашно.

Пачата може да се приготви само от свински крачета, без останалите субпродукти. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц