Глазирано агнешко със сини сливи

Глазирано агнешко със сини сливи Лакомник

Майсторска рецепта за неделния обяд

Глазирано агнешко със сини сливи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 с.л. олио

1 с.л. пудра захар

1 голяма глава лук, ситно нарязан

5 с.л. бял винен оцет

600 г обезкостено агнешко бутче, нарязано на хапки

2 дафинови листа

1/2 ч.л. канела

2 с.л. карамфил на прах

сол и черен пипер на вкус

200 г сушени сини сливи, без костилки

200 мл агнешки бульон

няколко стръка магданоз, нарязан на ситно

брашно за овалване

Начин на приготвянe

Загрейте олиото, добавете лука и задушете докато леко се оцвети. Оваляйте месото в брашно, сол и пипер и го добавете към лука докато се зачерви. Добавете бульона и оставете да къкри, докато сосът леко се сгъсти, около 20-30 минути.

Добавете захар, оцет, дафинови листа, канела, карамфил и сини сливи. Оставете да заври, и след това оставете да къкри отново за още около 20 минути, докато месото е готово. Сервирайте докато е горещо, поръсено с магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц