Воденички по селски

Воденички по селски Лакомник
Воденички по селски
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Виктория Върбанова, Провадия
Лакомник Необходими продукти

600 г пилешки воденички
5-6 глави кромид лук
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
250 г гъби
сол на вкус
масло за запържване

Начин на приготвянe

Измиваме и нарязваме пилешките воденички. Слагаме ги в подсолена вода на котлона за около 30-40 мин. След като се сварят, ги отцеждаме добре и оставяме настрана. През това време обелваме и нарязваме лука на едро, морковите и чушките на лентички и гъбите на шайби. Посоляваме всички зеленчуци и ги слагаме с малко масло в уок тиган, докато се запържат. Малко преди зеленчуците да са готови, добавяме и воденичките, разбъркваме и оставяме за около 10 мин на котлона. Малко преди да сервираме ястието, поръсваме с пресен магданоз и декорираме с резен лимон. По желание може да се настърже кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц