Вкуснотии от германската кухня за всеки ден

Вкуснотии от германската кухня за всеки ден Лакомник
Вкуснотии от германската кухня за всеки ден
Автор:Лакомник

От години у нас се смята, че германската кухня се състои от картофи, кисело зеле и много бира. Да не забравяме, разбира се и чудните наденички. Въпреки това народът на тази страна пази невероятни рецепти, които впечатляват всеки. Ето няколко от тях:

 

Супа

Необходими продукти:

2 л. зеленчуков бульон

1/2 ч.л. индийско орехче

4 готови палачинки

Начин на приготвяне: След като сме направили палачинките, ги оставяме да изстинат. След това ги навиваме на рула. Нарязваме всяко на филийки. Отделяме ги в съд за сервиране. Слагаме бульона да заври. Поръсваме отгоре с индийско орехче. След като супата стане готова, я поднасяме в купички. Нарязаните палачинки се сервират отделно.

 

 

Бирено изкушение

Необходими продукти:

600 мл бира

200 мл прясно мляко

1,5 с. л. брашно

50 г масло

1/2 лимон

2 жълтъка

Канела

Захар

Сол

Начин на приготвяне: В тиган сгорещяваме маслото и запържваме вътре брашното. Отгоре поливаме с бирата. Поръсваме с канелата, лимоновия сок и захарта. Когато заври, се сваля от котлона. През това време разбъркваме млякото и жълтъците. Нагряваме сместа, но отстраняваме от котлона преди да е завряло. Изливаме при бирата. Поръсваме със сол.

 

Охлюви

Необходими продукти:

25 охлюва  

80 г гъби

1/2 глава лук

1/2 морков

100 г праз лук

100 г масло

2 скилидки чесън

600 мл зеленчуков бульон

100 мл бяло вино

400 мл сметана

2 жълтъка

1/2 връзка магданоз

Черен пипер

Сол

Начин на приготвяне: Охлювите се изчистват добре. След това се срязват на две. Задушават се с маслото, заедно с нарязаните на ситно лук и моркови. Отгоре доливаме бульона и виното. След това тябва да се остави да заври. Няколко минути по-късно се добавя сметаната. Поръсваме с подправките. Нарязваме магданоза и поръсваме и с него. Застройваме с жълтъците.

 

Яйца в горчица

Необходими продукти:

4 яйца

1 с.л. горчица

25 гр. масло

25 гр. брашно

1/2 глава лук

350 мл зеленчуков бульон

Сол

Начин на приготвяне: Сваряваме яйцата добре. Обелваме ги. Нарязваме лука на ситно и го запържваме. Когато е готов, поръсваме с брашното и солта. Добавяме и бульона. Оставяме да ври около 10 минути. Добавяме горчицата и разбъркваме добре. Яйцата сервираме по две на дъното на дълбока чиния като ги разрязваме на половини. Отгоре ги поливаме със соса.

 

Салата

Необходими продукти:

5 големи картофа

200 г пушен бекон

2 глави лук

70 мл винен оцет

70 мл вода

70 г захар

Черен пипер

Сол

Начин на приготвяне: Сваряваме картофите. Обелваме ги и режем на филийки. Беконът обаче се нарязва на кубчета. Запичаме го на сух тиган, докато стане хрупкав. Нарязваме и лука, добавяме го при бекона. Не спираме да бъркаме. В отделен съд смесваме оцета и водата. Поръсваме със захарта. Бъркаме. Заливаме с тази смес бекона и лука. Слагаме там и картофите. Разбъркваме още 10 минути. Оставяме да престои за 15 минути и сервираме. 

Още по темата
Още по темата
Германски специалитети се замезвт с бира
Немската кухня залага главно на месото и картофите. Затова и почти всички техни специалитети са приготвени от тези два продукти. Какъвто и вариант за приготвяне да...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц