Вкусни фунийки

Вкусни фунийки Лакомник
Вкусни фунийки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Кремена Тодорова, Айтос
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
5 яйца
1 ч.л. сода за хляб
1-2 ванилии
брашно, колкото поеме за средно меко тесто
За крема:
1 л прясно мляко
1 пакетче нишесте (малина) според вкуса
1 1/2 ч.ч. захар
1-2 ванилии

Начин на приготвянe

От продуктите за тестото се замесва средно меко тесто така, че да може да се точи. Късат се топки, разточват се на кори с дебелина около 2 см и се нарязват на ленти с ширина около 2-3 см. Всяка лента се навива на фунийка (аз ги правя от капачките на кисело мляко) и се слагат в намаслена тавичка, изпичат се до порозовяване. Още топли се изваждат от формичките. Кремът се приготвя по стандартен начин, като към горещото мляко със захар се прибавя размитото нишесте, добавя се и ванилията. Фунийките се пълнят с получения крем и се оставят да престоят поне 7-8 часа.

P.S. При нас не престояват много време, всичко се изяжда на момента. Опитайте ги, надявам се да си оближете пръстите!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц