Вкусни специалитети за бира и дълги разговори от Бавария

Вкусни специалитети за бира и дълги разговори от Бавария Лакомник
Вкусни специалитети за бира и дълги разговори от Бавария
Автор:Лакомник

Германия е най-силната икономика. Това до голяма степен се дължи на жителите на Бавария и печелившата индустрия в тази област. Но като всеки европеец, и германците умеят да си почиват. Представяме ви някои от лесните вкуснотии, които са невероятно мезе за бира. Не можем обаче да пропуснем и топрецептата за баварски крем.

 

Хлебни кнедли

Необходими продукти:

3-4 филийки стар, сух хляб

250 мл прясно мляко

2 яйца

1 с. л. масло

1 глава лук

сол

черен пипер

индийско орехче

магданоз

Начин на приготвяне: Смесваме млякото, яйцата и подправките. Оставяме ги за приблизително 20 минути. През това време задушаваме лука в маслото.  Оставяме да изстине. След това го смесваме внимателно с начупения хляб. Прибавяме магданоз, накълцан на дребно. Разбъркваме добре сместа. От нея правим големи топчета. Оставяме ги да се задушат за 30 минути.

 

Салата за бира

Необходими продукти:

100 г салам

100 г кашкавал

5 кисели краставички

черен пипер

1 яйце

½ глава червен лук

сос „Уорчестър“

зехтин

Начин на приготвяне: Яйцето се сварява и се нарязва на ситно, заедно с останалите продукти. Поръсваме с подправките. Овкусяваме със соса и разбъркваме много добре. Оставяме в хладилника за 15 минути, за да поеме подправките.

 

Баварски крем

Необходими продукти:

500 мл прясно мляко

6 яйца

300 г захар

150 г орехи

2 с. л. желатин

2 ванилии

Начин на приготвяне: Започваме от яйцата. Белтъците се отделят от жълтъците. След това слагаме млякото да заври. Когато това стане, вътре добавяме жълтъците, както и половината от захарта и ванилията. Варим на слаб огън при непрекъснато бъркане. Махаме от котлона, когато сместа започне да се сгъстява. Докато е още горещо добавяме желатина. Оставяме да се охлади до стайна температура. През това време разбиваме белтъците на сняг, заедно с останалата захар и ванилия. Слагаме и орехите, както и сместа от жълтъците. Разбъркваме внимателно, докато се получи гладка смес. След това прехвърляме в подходяща тавичка. Оставяме във фризер докато стегне напълно. Вадим от тавата на красив поднос.

 

Картофки

Необходими продукти:

1 кг картофи

200 г кисели краставички

200 г бекон

150 г кашкавал

200 г гъби

125 г масло

сол

розмарин

Начин на приготвяне: Сваряваме картофите, заедно с обелките. След това ги обелваме и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме на дребно и краставичките, гъбите и бекона. Слагаме маслото в плитък тиган и когато се разтопи, го поръсваме с розмарина. Зеленчуците се разпределят в дълбока тава. Заливат се с маслото. Отгоре настъргваме кашкавала. Печем на умерена фурна, докато той стане златист.

 

Шницел

Необходими продукти:

800 г телешко месо

40 г масло

сол

черен пипер

За панировката:

4 с. л. брашно

4 с. л. грис

3 яйца

4 с. л. галета

Начин на приготвяне: Месотото се нарязва на тънки филийки с големината на шницел. Леко се начуква и се поръсва със солта и черния пипер и от двете страни. Овалваме добре в брашното. След това оваляйте и в грис. Оставете така за кратко. След това ги потопете в разбито яйце и галета. Пържат се в сгорещена мазнина. Поднесете ги преди да изстинат с гарнитура по желание.  

Още по темата
Още по темата
Разходка из вкусната Европа
Седем години след включването си в Европейския съюз все още не се чувстваме като общност. Въпреки това обаче на практика живеем в една голяма държава, която се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц