Винено пиле с босилек

Винено пиле с босилек Лакомник

Апетитно и засищащо ястие, което се приготвя лесно

Винено пиле с босилек
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г пилешко филе (може и цяло пиле)

1 глава лук

10 стръкчета босилек

сол

черен пипер

2 с.л. зехтин

150 мл сметана

1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на големи парчета и се запържва в нагорещения зехтин. Трябва да стане златисто. Прибавя се ситно нарязаният лук и се готви, докато той стане прозрачен. Прибавят се сметаната и бялото вино. Готви се, докато течността намалее наполовина, т.е. докато алкохолът се изпари. Прибавят се ситно нарязаните листенца от пресен босилек, солта и черният пипер. Разбърква се добре. Ястието се поднася топло.

Още по темата
Още по темата
Пиле и зелен боб на фурна
Пилето се измива и слага в тенджера. Налива се 4 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Пилето се вари 30- 40 минути. Зеленчуците се почистват и измиват. Бобът...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц