Винени телешки пържоли

Винени телешки пържоли Лакомник

Сгответе бързо и вкусно за обяд или вечеря

Винени телешки пържоли
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3-4 телешки пържоли

1 парче сланина

2-3 глави лук

1 с.л. брашно

2 с.л. масло

1 1/2 ч.ч. вино

Начин на приготвянe

Пържолите се начукват и осоляват. Сланината се нарязва на малки късчета, които се слагат в тенджера, отгоре се подреждат пържолите и нарязаният лук на филийки. Задушават се в малко мазнина, докато се зачервят от двете страни. Отделно се запържва брашното в маслото, разрежда се с виното и се сипва към пържолите. Ястието се вари още 10-15 минути.

Още по темата
Още по темата
Телешки пържоли във френски сос
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок начуканите леко пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц