Виенски сладкиш

Виенски сладкиш Лакомник
Виенски сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г череши (може и други плодове по желание)

180 г масло

140 г пудра захар

4 яйца

200 г брашно

5 г бакпулвер

1/2 ч.л. ванилия

Начин на приготвянe

Почистете черешите. Оставете маслото да се разтопи на стайна температура и разбийте със захарта. Прибавете едно по едно яйцата и продължете да разбивате. Прибавете брашното, бакпулвера, щипка сол и замесете тесто. Сложете в намаслена тава, отгоре наредете черешите и запечете за 30-35 минути при 180 градуса. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц