Венециански сладкиш (стъпка по стъпка)

Венециански сладкиш (стъпка по стъпка) Лакомник

Лесно шоколадово изкушение за по-малко 2 лева!

Венециански сладкиш (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

100 г масло

100 г захар

125 г брашно

100 г шоколад

2 яйца

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Стъпка 1

Разтопете на водна баня шоколада. Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата и разбийте добре.

 

Стъпка 2

Смесете брашното със солта, разбъркайте и добавете яйчената смес. Разбийте добре, докато се получи еднородна смес.

 

Стъпка 3

Сипете половината от тестото в намаслена форма за кекс. На тънка струя сипете половината от разтопения шоколад и разбъркайте. Сипете останалото тесто, отново шоколад и запечете при 180 градуса за около 25-30 минути или до готовност.

Още по темата
Още по темата
Млечен сладкиш от крема сирене с орехи
Пресейте брашното с бакпулверът и смесете със захарта и лимонoвата кора. Нарежете крем сиренето и маслото на малки кубчета и прибавете към сухата смес. Намачкайте с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц