Вегетарианска лазаня с гъби и каперси

Вегетарианска лазаня с гъби и каперси Лакомник
Вегетарианска лазаня с гъби и каперси
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

олио за пържене

1 глава лук

1 скилидка чесън

3 моркова

500 г гъби

4-6 домата

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. каперси

маслини

сол на вкус

черен пипер на вкус

червен пипер на вкус

щипка индийско орехче

300-500 г зеленчуков бульон

300 г гъби

2-3 с.л. брашно

100-150 г студена вода

кори за лазаня

Начин на приготвянe

Запържете лука и чесъна, нарязаните моркови и едро нарязаните гъби. Гответе за 3-4 минути. Прибавете нарязаните на кубчета домати, каперсите, маслините и подправете на вкус. Гответе на тих огън за около 30 минути. Кипнете бульона, добавете сухите гъби и пасирайте на пюре. Смесете водата с брашното и при постоянно бъркане добавете към бульона. Гответе на тих огън докато се сгъсти и отнемете от огъня. Загрейте фурната до 200 градуса. В намаслена тава сложете на редове доматен сос, лазаня, бял сос, доматен сос, докато свършат продуктите. Отгоре залейте с двата вида сос и запечете до 40-45 градуса. Преди сервиране охладете.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц