Бухти със сирене

Бухти със сирене Лакомник

Започнете деня с апетитно и питателно хапване

Бухти със сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

200 г сирене

щипка сол

щипка захар

500 г брашно

олио за пържене

Начин на приготвянe

Брашното се пресява. Киселото мляко трябва да е със стайна температура. Към него се добавя сода, сол и захар. Бърка се докато шупне и се появят балончета. Взема се купа. Излива се кипналото кисело мляко. Добавя се натрошеното сирене. Брашното се подава постепенно. Трябва да се получи гладко, меко тесто, което да се събира на топка. Покрива се с памучна кърпа. Оставя се за около десетина минути да почине. След това тестото се разточва на кухненски плот. Кората трябва да е с дебелина 5 мм. Реже се на квадрати, правоъгълници, с къдраво ножче. Може да се ползва чаша за да се реже на кръгчета или две чаши с различна големина на отвора, за да се оформят гевречета. Друг вариант за рязане на тестените изделия са формички за сладки. Суровите бухти се пържат се в силно загрята мазнина. Консумират се топлички.

Още по темата
Още по темата
Лимонови бухти
В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се киселото мляко с разбит в него бакпулвер, настърганата кора от добре измит лимон и брашното. Замесва се средно...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц