Буренца с вермут

Буренца с вермут Лакомник
Буренца с вермут
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Мария Чавдарова, Варна
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко филе
4 домата
1 връзка пресен лук
1 ч.ч. червен вермут
150 г масло
2 с.л. сметана
брашно
сол
черен пипер
магданоз
копър

Начин на приготвянe

Филето се нарязва на 6 ленти, навиват се на рулца, които се изправят на височина като буренца. Поръсват се с брашно и се пържат в горещото масло от двете страни. Заливат се със сока от лимона и вермута, захлупват се и се оставят да врят. Прибавят се доматите, нарязани на 4, лукът, нарязан на едро, магданоз, копър, сол и черен пипер. Ястието се задушава още 35-40 мин. Буренцата се поднасят залети със соса от варенето, подправен със сметаната.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц