Бульон от пиле

Бульон от пиле Лакомник
Бульон от пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 цяло пиле или само птичи кости - крила, крака, вътрешности и др.

1/4 глава целина

2 домата

2 моркова

1 глава кромид лук

1 връзка магданоз

пащърнак, черен пипер, оцет и сол на вкус.

Начин на приготвянe

Бульонът може да се приготви от цяло пиле, което е за предпочитане, или от отпадналите при транжирането кости и вътрешности. Заливат се със студена вода и се вари на тих огън, като се отстранява пяната. След около 45 минути пилето се изважда и се прибавят нарязаните на едро зеленчуци, които се варят до омекване. Готовият бульон се прецежда през марля, посолява се на вкус и се сервира топъл с наръсен магданоз, млян черен пипер и оцет. Предлага се със соленки, палачинки и др. Свареното пиле може допълнително да се панира, да се пече на фурна или да се използва за приготвянето на друго основно ястие без запръжка. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц