Брюкселско зеле с ориз и гъби

Брюкселско зеле с ориз и гъби Лакомник

Икономично, бързо и вкусно ястие

Брюкселско зеле с ориз и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 г брюкселско зеле

1 ч.ч ориз

1 глава лук

1 морков

5-6 гъби

1-2 скилидки чесън

подправки по избор

Начин на приготвянe

Лука и моркова се запържва,добавя се измития ориз и леко се дозапържва. Добавя се брюкселското зеле и гъбите и пак се запържва като се бърка постоянно. Налива се 1 литър вода или бульон, добавят се подправките по избор и се оставя да къкри малко. След това всичко се изсипва в тавичка и се запича до готовност.

Още по темата
Още по темата
Задушено червено зеле
Зелето се нарязва на ивици и се залива с гореща вода. Оставя се да ври 2-3 минути и се отцежда. Нарязания лук се задушава в олиото,прибавя се зелето и се залива с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц