Брускети с гъби

Брускети с гъби Лакомник

Хрупкави филийки за предястие или закуска

Брускети с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г гъби

4 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

2 глави лук

магданоз на вкус

прясна мащерка на вкус

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 багета

60 г козе сирене

60 г крем сирене

Начин на приготвянe

Загрейте половината от маслото. Прибавете ситно нарязания лук, чесън и запържете за 5 минути. Прибавете нарязаните на ситно гъби и задушете за 10 минути. Прибавете магданоза и мащерката. Отделно намачкайте козе сиренето с крем сиренето, нарежете багетата на филии, намажете ги с масло и запечете за 5 минути при 190 градуса. Извадете, намажете с чесън, двата вида сирене и отново запечете за няколко минути. Отново извадете, сложете върху всяка филия от гъбите, поръсете с мащерка и магданоз и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Брускети с гъби
Загрейте половината от маслото. Прибавете ситно нарязания лук, чесън и запържете за 5 минути. Прибавете нарязаните на ситно гъби и задушете за 10 минути. Прибавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц