Богдана Карадочева готви с повечко мръвки

Богдана Карадочева готви с повечко мръвки Лакомник
Богдана Карадочева готви с повечко мръвки
Автор:Лакомник

Богдана Карадочева е една от емблемите на българската естрада. Изявява се в „Микрофонът е ваш" като солистка на „Студио 5", на 18 години печели първа награда на Международния фестивал за забавна песен в Сочи, а след още две става първият български изпълнител, който е отличен с Голямата награда на Международния конкурс за изпълнители на фестивала Златния Орфей.

Карадочева има един син - Лъчезар, а според нейните изчисления с композитора Стефан Димитров са заедно професионално и вкъщи почти 100 години.

Богдана издава , че е домошар по природа и за това ползва всеки повод да покани приятели у дома. Готви добре и с удоволствие за всички и се представя като гостоприемна домакиня.

„Много обичам празниците. Те обединяват семейството. Коледа и Великден имат не само своя атмосфера, но и своя мирис. На Великден ухае на пролет и на козунаци, а на Бъдни вечер и Коледа - на тамян, на питка, на сарми със зеле, изтеглените късметчета се помнят цялата следваща година. Радвам се, че синът ми също обича да спазва традициите и много се вълнува като мен. Така съм го възпитала, както мен майка ми, а нея баба ми”, разказва Богдана. Тя споделя, че винаги приготвям традиционните за Бъдни вечер ястия - постни сармички, печен боб, тиквеник, ошав и питка с късмети. В семейството й тя се е правела дори по времето на комунизма.

„За обяд на Коледа правя любимото ядене на сина ми - пуйка с кестени и коледна супа, която е от пилешко и пуешко месо. На масата сме само роднини. Раздаваме си подаръците”, казва Богдана. Тя не крие, че има домашна помощница, но с готвенето се справя сама.

„Типичното за моята зодия Рак е готвенето. Не всеки ден, но обичам много да готвя. Измислям си сама някакви рецепти. Харесват ми ги, нямам оплаквания. И нищо конкретно - може задушено, може печено, всичко”, обяснява Богдана и издава една от своите любими рецепти, които са с месце, защото така обичат домашните й.

 

 

Пиле с чесън

 

Продукти

1 пиле около 500-700 г

1/2 с.л. масло

5-7 скилидки чесън

сол на вкус

черен пипер на вкус

Приготвяне

Разрежете пилето на половина през гърдите го подправете със сол, черен пипер, разтопеното масло и го запържете на силен огън до червеникава коричка. Обърнете пилето от другата страна, покрийте с капак, намалете огъня и оставете да се задушава за 25-30 минути, като през това време го обърнете леко. Ако пилето не е готово го оставете още 10 минути. Почистете чесъна, добавете сол и го пасирайте с 2/3 ч.ч. гореща вода и прибавете чесновата вода към пилето. Покрийте с капак и гответе още 10-12 минути на средна температура.

Още по темата
Още по темата
Богдана Карадочева: Измислям си рецептите
- Госпожо Карадочева, вие сте известна като добра кулинарка. Споделете някои хитринки. - Обичам да експериментирам за близките и за приятелите си, на които много им...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц