Бобен пастет

Бобен пастет Лакомник

Лесна и евтина идея за вкусно предястие или разядка

Бобен пастет
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 т бял боб

1 глава лук

80 мл зехтин

50 г сусам

2 скилидки чесън

1/2 ч.л. морска сол

1/2 лимон

1 арменска питка

Начин на приготвянe

Накиснете боба за нощ, сменете водата и го сварете до готовност. Нарежете на ситно лука и го запържете. Изцедете боба и го пасирайте с лука. Смелете сусама на прах и го разбъркайте с боба, добавете зехтин и бъркайте докато получите консинстенция на пастет. Пасирайте чесъна и го подправете със сол, прибавете към боба и разбъркайте, прибавете сока от лимона, разбъркайте добре. Сложете пастета на равен слой върху питката и завийте на руло. 

Още по темата
Още по темата
Пастет от авокадо и сьомга
Нарежете рибата на дребно и отделете кората и вътрешната костилка на авокадото. В подходящ съд ги смесете заедно с шерито, зехтина, обезкостените маслини, свареното...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц