Боб с пушени ребърца

Боб с пушени ребърца Лакомник
Боб с пушени ребърца
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Радостина Николова, Кубрат
Лакомник Необходими продукти

300 г бял белен боб

400 г пушени ребра
1 глава лук
80 мл олио
10 г брашно
1 ч.л. червен пипер
джоджен
магданоз

Начин на приготвянe

Бобът се измива и се отцежда, залива се със студена вода и се вари с пушените ребра до пълно омекване на зърната. Месото се изважда, отделя се от костите, нарязва се на късчета и се връща обратно в боба. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнина заедно с червения пипер и брашното. Прибавя се към фасула и се вари 10-15 мин. При поднасяне ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз и джоджен.

Още по темата
Още по темата
Боб с ориз и кайма
Запържвате лука, после каймата и подправките и накрая прибавяте доматите и ориза. Като се посвари ориза, слагате боба и царевицата, накрая се прибавят двата бульона и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц