Боб с наденица

Боб с наденица Лакомник
Боб с наденица
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Теофана Димитрова
Лакомник Необходими продукти

300 г зрял фасул

1 глава лук

80 мл олио

1 дафинов лист

1 скилидка чесън

20 мл доматено пюре

2 парчета наденица

1 ч.л. червен пипер

2-3 чушлета

Начин на приготвянe

Фасулът се сварява. Малко преди бобът да уври, се слагат нарязаните на тънки кръгчета чушки и се оставя да се вари. В отделен съд в мазнина се запържва ситно нарязаният лук до светложълто. Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре, дафиновият лист и счуканата скилидка чесън. Долива се с част от фасуления бульон. Прибавят се наденицата, нарязана на тънки филийки, и отцеденият фасул. Ястието се сервира с варени картофи.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц