Бишкотена торта с млечен крем

Бишкотена торта с млечен крем Лакомник

Невероятно вкусна, сочна и ефектна торта за всеки повод

Бишкотена торта с млечен крем
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет бишкоти

500 мл прясно мляко

2 яйца

125 г масло

1 ч.ч. захар

1 с.л. брашно

2 с.л. грис

1 с.л. нишесте

300 г горски плодове или друго по желание

2 опаковки сметана

2 портокала

Начин на приготвянe

От половин литър мляко отделете една чаша, а останалото сложете да се свари с маслото. Разбийте 2 жълтъка с 4 супени лъжици захар, 1 супена лъжица брашно, 2 супени лъжици грис и 1 с.л. царевично нишесте. Към сместа добавете чашата мляко, отделена предварително, и изсипете на тънка струйка към врящото на котлона мляко. Отделно разбийте 2 белтъка с 4 супени лъжици захар на твърд сняг и добавете внимателно към горещия сварен крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. В подходяща форма редите първо ред бишкоти, напоени в портокалов сок. Върху бишкотите излейте част от горещия крем и заравнете повърхността. Изсипвайте крема бавно. Върху крема разпределете плодовете. Покрийте с нов ред напоени бишкоти и редувайте така, докато свършат продуктите. Завършете тортата с крем. Оставете тортата за няколко часа в хладилника. Украсете по желание.

Още по темата
Още по темата
Бишкотена торта с какаов крем
Брашното, какаото и захарта се разбъркват и се разтварят в прясното мляко. Сместа се слага на слаб огън и се вари до сгъстяване. Сваля се от огъня, прибавя се маслото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц