Бишкотена торта с какаов крем

Бишкотена торта с какаов крем Лакомник
Бишкотена торта с какаов крем
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
12
Автор
Димитрана Шишкова
Лакомник Необходими продукти

28-30 бишкоти
3 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
3 с.л. какао
60 г масло
2 ванилии

Начин на приготвянe

Брашното, какаото и захарта се разбъркват и се разтварят в прясното мляко. Сместа се слага на слаб огън и се вари до сгъстяване. Сваля се от огъня, прибавя се маслото и се бърка, докато се разтопи. Слага се ванилията и се оставя да изстине, като често се разбърква. В чиния за торта се подреждат натопени за кратко в подсладено мляко бишкоти, като празнините се попълват с надробени бишкоти. Намазват се с половината от крема и се покриват с останалите бишкоти. Тортата се залива с останалия крем и се поръсва с орехи и настърган шоколад.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц