Бишкотена торта

Бишкотена торта Лакомник
Бишкотена торта
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
8
Автор
Цветелина Стоянова, София
Лакомник Необходими продукти

2 пакета бишкоти
1 кисело мляко
1 компот от праскови
1 ч.ч. захар
1 лимон
2 с.л. желатин

Начин на приготвянe

В киселото мляко се изстисква сокът на лимона, настъргва се кората му, слага се захарта и се разбърква добре.

В една водна чаша вряща вода се разбърква една супена лъжица желатин до разтваряне - да стане на каша. Това се смесва с млякото и захарта.

Бишкотите се подреждат в подходящ съд, заливат се с половината смес, нарежда се втори ред бишкоти и се заливат с останалата смес.

Залетите бишкоти се слагат в хладилник до желиране на сместа (3-4 часа). Изцежда се сокът на компота и плодовете се нареждат върху желираната смес.

В една чаша вряща вода се слага 1 с.л. желатин до пълно разтваряне и се слага в сока от компота.

С тази смес се заливат плодовете и стои в хладилник още 3-4 часа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц