Бисквитена торта с баварски крем

Бисквитена торта с баварски крем Лакомник

Невероятна домашна торта, която се приготвя лесно

Бисквитена торта с баварски крем
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2-3 пакета бисквити

2 опаковки желатин

3 шушулки ванилия

6 чйца

200 г захар

500 мл прясно мляко

500 мл сметана течна

 

 

 

Начин на приготвянe

Млякото се смесва с малко захар и ванилията. Кипва се и се маха от огъня. Жълтъците се разбиват много добре с останалата захар и се прибавят към кипнатото мляко на тънка струя с постоянно бъркане. Съда се връща на котлона и се бърка, докато сместа се сгъсти. Кремът не бива да завира, защото може да се пресече. След като се сгъсти, се маха от котлона. Желатина се накисва в студена вода за около 10 мин, докато се сгъсти. Изсипва се към горещия крем и се разбърква добре. Оставя се да се охлади, като отвреме навреме се разбърква. Сметаната се разбива и постепенно се смесва с охладения крем. Бисквитите се потапят в прясно мляко, подреждат се в подходящ съд и се залива с част от крема. Реди се така като се завършва с баварския крем. Тортата се оставя в хладилника за около 4-5 часа, за да стегне. Декорирайте по желание.

Още по темата
Още по темата
Баварски крем
Жълтъците се разбиват със захарта, докато станат пухкави. Налива се млякото. Сместа се изсипва в купа, която се поставя в дълбок съд с кипяща вода, без да допира...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц