Бирена яхния с телешко месо

Бирена яхния с телешко месо Лакомник
Бирена яхния с телешко месо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

500 г телешко месо

½ пакетче масло

1 с.л брашно

1 глава лук

½ ч.ч бира

дафинов лист

сол

черен пипер

червен пипер

2 ч.ч. сварен ориз

магданоз

Начин на приготвянe

Нарязаното на порции месо се задушава в маслото. Добавя се нарязания лук, брашното и се пържи до златисто. Накрая се поръсва с червения пипер, разбърква се, посолява се, добавя се дафиновия лист и се залива с бирата. Когато се изпари се долива с малко вода. Яхнията  се вари на тих огън до готовност на месото. Поднася се  върху канапе от сварен ориз и се поръсва с малко пресен магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц