Белгийска салата от зелен фасул

Белгийска салата от зелен фасул Лакомник
Белгийска салата от зелен фасул
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

450 г зелен фасул

4 картофа

150 г пушен бекон

30 г масло

2 с.л. ситно нарязан магданоз

2 с.л. ситно нарязан зелен лук

2 с.л. червен винен оцет

Начин на приготвянe

Картофите се обелват и сваряват. Зеленият боб се слага в съд със студена вода, добавя се сол и се слага да заври. След като заври се намалява и оставя на слаб огън около 8 мин. Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в маслото до златистокафяво. Към него се добавя оцетът и се оставя да ври докато намали обема си наполовина.

Зеленият боб се слага в салатна купа. По края на купата се подреждат нарязаните на резени картофи. Поръсва се с магданоза и зеления лук и се залива със соса от бекон и оцет. Сервира се топла.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц