Басмати ориз с нар и чили

Басмати ориз с нар и чили Лакомник
Басмати ориз с нар и чили
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пръчка канела

2 ч.л. чесново брашно

1 ч.л. чили на прах

1 с.л. масло

1 с.л. зехтин

 1 1/2 ч.ч. ориз басмати

1 голям нар

1 глава лук

4 ч.ч.вода

Начин на приготвянe

Измийте ориза и го разделете на две – едната чаша отделно, половината чаша в друг съд. Половината чаша ще направите по-твърд и хрупкав.

Сложете маслото в голям тиган на среден огън. Когато се разтопи, прибавете половината чаша ориз. Задушете (сотирайте) 25 минути, докато оризът стане кафяв и хрупкав.

В друг тиган сипете зехтина и в него задушете лука на кръгчета, канелата (леко начупена), чесновото брашно и чилито. Бъркайте няколко минути, докато чилито започне да пука, а чесновото брашно полепне по лука. Сложете останалата 1 чаша ориз в тенджера и варете около 20 минути. Последните 5 минути покрийте с капак.

Когато и двете порции ориз са готови, ги смесете. Добавете зърната нар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц