Барбун с патладжани

Барбун с патладжани Лакомник
Барбун с патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 чушки

100 г домати

4 яйца

1 с.л. зехтин за миш-маша

1 ч.л. подправки по избор

2 с.л. нарязан босилек

4 барбуна

2 с.л. царевично брашно

зехтин за пържене

2 патладжана

1 скилидка чесън

1 с.л. нарязан магданоз

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Бланширайте чушките и доматите, обелете и ги нарежете на ситно. Сложете в торбичката за печене заедно с яйцето и подправете и поръсете със зехтин. Продупчете торбичка и завържете. Поставете в съд с вряла вода и оставете да се готви за 18-20 минути. Пликчето трябва да се издуе. Почистете рибата, подправете и панирайте в царевичното брашно. Пържете в зехтин. Патладжана нарежете на две и изпечете на плоча. Обелете го и го смачкайте на кьопоолу с чесъна и магданоза. Рибата напълнете с кьопоолуто и поднесете върху миш-маша или друга гарнитура по избор.

Още по темата
Още по темата
Пълнена пъстърва с кокос
Загрейте зехтина и запържете ситно нарязаните босилек, градински чай и ванилия за 1-2 минути. Прибавете кокосовото мляко с пръчиците, сол и черен пипер на вкус и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц