Банички на тиган

Банички на тиган Лакомник

Меки, топли и ароматни банички за закуска

Банички на тиган
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

1 ч.л. сол

200 мл вода

3-4 с.л олио

350 г сирене

масло

Начин на приготвянe

Замесваме тестото, оставя се да почине 10 минути. Разделя се на топки, всяка топка се разточва на кора, поръсва се със сирене, навива се на руло, след това на охлювче и пак се разточва с точилката. Така приготвените банички се пекат от двете страни на котлона в тиган намазан с масло. Готовите банички ги намазваме с масло докато са горещи.

Още по темата
Още по темата
Малки банички със сирене
Нарязваме всяка кора за баница на 4 равни части и ги намазвамс олио. В подходящ съд надробяваме сиренето и добавяме към него рендосания кашкавал и разбитото яйце....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц