Бананов хляб

Бананов хляб Лакомник

Безглутенова и нискокалорична рецепта за вкусно изкушение

Бананов хляб
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 яйца

4 сушени смокини, без костилка

2 зрели банана

1/2 чаша кокосово брашно

1/4 чаша кокосово масло, разтопено

1/2 супена лъжица екстракт от ванилия

1/2 супена лъжица мед

1 чаена лъжичка канела

1/2 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка сода за хляб

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 170 градуса. Смесете брашното, солта и содата. Отделно намачкайте бананите до получаване гладка паста. С миксер разбийте яйцата, маслото и ванилията. Сипете смокините в 2 с.л. вода и ги затоплете на микровълновата фурна да омекнат или ги залейте с гореща вода. След това ги сложете при бананите и разбъркайте с пасатор. Смесете банановата паста с брашното и яйчната смес и пасирайте до получаване на гладка смес. Намаслете тавичка и сипете тестото, като го разпределите равномерно. Печете около 30 минути, като проверявате готовността със суха клечка. Сервирайте хляба топъл.

Още по темата
Още по темата
Хляб с моркови
Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути. Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ванилена захар,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц