Баклава

Баклава Лакомник
Баклава
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
12
Автор
Любомира Илиева, София
Лакомник Необходими продукти

2 пакета кори за баница

1 пакетче масло

орехи
За сиропа:
300 г захар
300 мл вода
2 ванилии

Начин на приготвянe

Нареждаме по 5 кори наведнъж върху тавата. Намазваме ги с масло (разтопено) и поръсваме с орехи. Така постъпваме, докато корите не свършат. Разрязват се на квадратчета или на ромбчета. Слагаме да се пекат на 180 градуса, докато станат готови. Отделно приготвяме сиропа. В тенджера наливаме водата и изсипваме захарта и ванилиите. Кипват и сваляме от котлона. Когато корите изстинат, ги заливаме със сиропа и чакаме да се охлади.

Още по темата
Още по темата
Шоколадова баклава
Шоколадът се настъргва и към него се добавя канелата. Върху всяка кора се наръсват орехи и от шоколадовата смес. Процедурата се повтаря с всички кори, които се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц