Бадемова торта с маслен крем

Бадемова торта с маслен крем Лакомник

Изкусителна торта с божествен вкус

Бадемова торта с маслен крем
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За блата:

220 г захар

20 г царевично нишесте

10 г бурбонска ванилова захар

5 белтъка

2 с. л. лимонов сок

За крема:

400 г краве масло

200 г пудра захар

150 г печени бадеми

бурбонска ванилова захар

2 с.л. бренди

5 жълтъка

100 г печени бадеми

Начин на приготвянe

Белтъците се разбиват на сняг със захарта и ваниловата захар. Прибавят се нишестето и лимоновият сок и се разбърква внимателно. Сместа се разпределя в две плитки тави, с хартия за печене на дъното, като се заравнява. Блатовете се пекат в предварително загрята на 180С фурна за около 35-40 минути. Когато са готови се оставят да се охладят. Жълтъците се разбиват на водна баня със 100 г от захарта и брендито, до получаването на гъст крем, който се оставя леко да се охлади. Останалата захар се разбива много добре с маслото (оставено на стайна температура до омекване) и ваниловата захар, с помощта на миксер. Охладеният крем от жълтъци се налива към масления и се разбърква, до получаване на еднородна смес. Бадемите се смилат и се разбъркват с крема. Охладените блатове се разрязват на четири. Мажат се с крема и се подреждат един върху друг. Отстрани също се намазва с крем. Украсява се с накълцани бадеми, орехи или друго по желание и се оставя в хладилника за нялколко часа.

Още по темата
Още по темата
Бадемова торта
Огнеупорна кръгла тава  се застила с хартия за печене или се намаслява и набрашнява. Фурната се загрява на 180 С. Бадемите се смилат и се разбъркват с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц