Бадемова торта

Бадемова торта Лакомник

Невероятна домашна вкусотия за десерт

Бадемова торта
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 белтъка

150 г пудра захар

250 г бадеми

За крема:

4 жълтъка

100 г захар

30 г нишесте

200 мл прясно мляко

1 ч. л. ванилова есенция

200 г краве масло 

бадеми за поръска

Начин на приготвянe

Огнеупорна кръгла тава  се застила с хартия за печене или се намаслява и набрашнява. Фурната се загрява на 180 С. Бадемите се смилат и се разбъркват с пудрата захар. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавят се бадемите със захарта и внимателно се разбърква. Тестото се прехвърля в тавата. Блатът се пече 15-20 минути и се оставя да изстине, след което се разделя на две части.

В отделен съд се смесват жълтъци, захар, нишесте, мляко и есенция. Вари се на водна баня като се бърка непрекъснато. Охладеният крем се разбива с миксер на средна скорост, като се прибавя постепенно омекналото масло.

Двете равни части на блата се слепват с крема и се поръсва с филираните бадеми. Готовата торта се оставя в хладилника да стегне.

Още по темата
Още по темата
Сладкиш с круши и бадемов крем
Загрейте фурната на 170 градуса. Разбийте мекото масло заедно с пудрата захар. Прибавете лимоновата кора и ванилията и разбийте, заедно с яйцето. Накрая сгъстете с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц