Баварска торта

Баварска торта Лакомник

Една наистина лесна и вкусна рецепта за неделен сладкиш

Баварска торта
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За 1 блат:

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

1 с.л. какао

1/2 пак. бакпулвер

За крема:

500 мл прясно мляко

1 ч.ч. захар

5 яйца

1/2 ч.ч. брашно

2 пак. желатин

2 ванилии

500 мл сладкарска сметана

За разбиване:

1 пак. бишкоти (200 г)

Начин на приготвянe

На блатовете:

Всички продукти се удвояват , защото са ни необходими 2 блата. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтиците се разбиват със захарта на сняг. Добавят се жълтъците, какаото и брашното, разбъркано с бакпулвера. Разделяме сместа на две и изпичаме два блата на температура 180 градуса.

На крема:

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се малко мляко, след това брашното и останалото мляко, като се разбърква до получаване на хомогенна смес. Вари се до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. Маха се от котлона и се добавя желатина, предварително разтопен на водна баня. След като крема изстине напълно, се добавя разбитата сладкарска сметана.

Сглобяване на тортата:

Във форма за торта с подвижен ринг, се поставя единият блат. Леко се сиропира с предварително приготвения сироп от 1 чаша вода, 1/2 чаша захар и 1/2 капсула ромова есенция. Отгоре се маже с крем. Върху него се редят бишкотите, потопени леко в сиропа. Отново се маже с крем. Поставя се втория блат, който също леко се сиропира и цялата торта се маже с останалия крем. Отстрани и отгоре се украсява със смлени орехи и цветни кокосови стърготини.

Още по темата
Още по темата
Бърз ягодов крем с бишкоти
В купа разстелете бишкотите, така че да я покрият изцяло. Напръскайте ги с ликьора и отгоре намажете сладкото. В друга купа разбийте готовия пудинг в прясното мляко....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц