Асеновградски сармички

Асеновградски сармички Лакомник
Асеновградски сармички
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
12
Автор
Нина Колчева, Асеновград
Лакомник Необходими продукти

2 средни кисели зелки
1 кг кайма
140 г ориз
100 г доматен сок
2 ч.л. червен пипер
2 ч.л. черен пипер
2-3 ч.л. кимион
3-4 с.л. олио
1 бульонче

Начин на приготвянe

От зелките се избират по-тежките листа. Нарязват се на правоъгълници с големина 7 х 4 см.

Каймата, оризът, доматеният сок и подправките се омесват добре. Във всяко правоъгълниче се поставя по 1 с.л. от сместа и се навива на рулце, а краищата се завиват. Нареждат се в тенджера, поливат се с олио и разтворен бульон или с 1 1/2 ч.ч. вода. Натискат се с чиния (с дъното нагоре). Варят се 25 мин след завирането.

По същия начин се правят и лозовите сармички. Разликата е, че се прибавят 5-6 листенца джоджен, нарязан на ситно или 1 ч.л. сух.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц