Ароматен хляб с масло и чесън

Ароматен хляб с масло и чесън Лакомник

Невероятно вкусен и ароматен хляб, който се приготвя лесно

Ароматен хляб с масло и чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 грама брашно

100 грама масло

200 мл прясно мляко

1 суха мая

1 ч.л. сол

1 с.л. захар

4-5 скилидки чесън

3 с.л. олио

200 г кашкавал

чубрица

 

Начин на приготвянe

Разтворете маята в топлото мляко и оставете на топло за 10 - 15 минути. Когато е готова, изсипете я в подходяща купа, пресейте в нея брашното, сложете солта, захарта. Замесете тесто, наливайки олиото. Оформете топка, покрийте купата с кърпа и оставете за час на топло място. Тестото ще увеличи обема си 3 пъти. Размесете го и оставете за още час, за да втаса отново. Получава се нежно и пухкаво. Разделете го на еднакви малки топчета.

Разтопете маслото, настържете кашкавала, чесъна обелете и намачкайте. Добавете чесъна към маслото и с част от комбинацията намажете формата, в която ще печете хляба. Най-добре е да използвате разглобяема форма за кекс или такава, която има дупка в средата. В останалото количество ароматно масло потопете топчетата тесто и ги подредете на слоеве във формата, като ги притискате едно към друго. Поръсете обилно с настъргания кашкавал между редовете и магданоз. Печете в загрята до 180С фурна за около час.

 

 

 

Още по темата
Още по темата
Бирен хляб с маслини
Брашното се пресява с бакпулвера и се поставя в купа. Към него се добавят захарта и солта и сместа се разбърква. На тънка струйка се добавя бирата при непрекъснато...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц