Арменски кюфтета с леща и булгур

Арменски кюфтета с леща и булгур Лакомник
Арменски кюфтета с леща и булгур
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. червена леща, почистена и измита

3 ч.ч. вода (за лещата)

1/2 чаша булгур

1 чаша вода (за булгура)

1 глава лук, нарязана на ситно

3 с.л. зехтин

1 ч.л. сол

1/2  ч.л. кимион

1/2  ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. лют червен пипер

ситно нарязан магданоз за украса

Начин на приготвянe

Сложете в тенджера лещата и 3 чаши вода и оставете да кипне, докато лещата се свари напълно, за около 40 минути. Докато се вари лещата сложете булгура в 1 чаша топла вода, за да омекне, но не позволявайте да стане на пюре. След това изцедете водата. Запържете лука в предварително загрята мазнина, докато стане златист, а след като е готов го оставете да изстине.

В голяма купа смесете готовата леща, булгура и запържения лук. Подправете със сол, кимион, лют и сладък червен пипер и разбъркайте добре продуктите. Оставете за 30 минути в хладилник, а след това направете кюфтета около 10 -12. Сложете кюфтета в порционна чиния и украсете със ситно нарязания магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц