Арабско реване

Арабско реване Лакомник

Сочен сладкиш с вкус на екзотика и нежност

Арабско реване
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. захар

3 с.л. какао

1 кофичка кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

2 1/2 ч.ч. брашно

масло/ олио за намазване

За сиропа:

1 ч.ч. вода

1 ч.ч. захар

1 пакетче ванилия

няколко капки лимонов сок

Начин на приготвянe

Най-напред се приготвя сиропа от изброените продукти (без ванилията), сипани в тенджерка, поставена върху котлона. Бърка се непрекъснато, докато се разтопи захарта. След като стане готов и го дръпнем от огъня, добавяме ванилията и разбъркваме. Разбиваме киселото мляко със содата и прибавяме разбърканата захар с какаото. Внимателно се прибавя брашното, разбърква се и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура. Докато е още топло реването, след като се извади от формата, се нарязва на квадратчета или ромбове и се залива с изстиналия сироп.

Още по темата
Още по темата
Реване с грис
В киселото мляко се слага хлебната сода захарта, гриса и ванилията всичко се обърква добре. Маслото се разтапя на тавата в която ще се пече и се изсипва сместа. Пече...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц