Арабски кюфтета от леща и булгур

Арабски кюфтета от леща и булгур Лакомник
Арабски кюфтета от леща и булгур
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 чаша червена леща

1,5 чаша ситен булгур

1 връзка магданоз (нарязан на ситно, да излезе 1,5 чаша)

4 - 5 стръка зелен лук (около 1 чаша нарязан)

1/3 чаша зехтин (олио)

1 средно голяма глава лук

1 с.л. доматено пюре

1 с.л. пюре от чушки

1 яйце

сол

брашно за овалване

лимонов сок на вкус

Начин на приготвянe

Сложете лещата, заедно с 1 1/2 чаша вода на котлона, покрийте тенджерата и оставете да се свари на бавен огън, докато водата се изпари напълно. Ако е необходимо, доливайте по малко вода, но внимавайте да не добавите прекалено много.

Когато лещата се свари, отстранете от огъня и добавете булгура. Затворете плътно с капак или с домакинско фолио и оставете влагата от лещата да попие в булгура.

Почистете магданоза и перата лук и ги нарежете на ситно. Нарежете на ситно и лука и го задушете до омекване в мазнината. Добавете доматеното пюре и пюрето от чушки.

Прибавете зелените подправки към булгура и лещата, а след като изстине лука - и него.

С ръце внимателно оформете кюфтетата, като размерът им трябва да е като на малко по-голям орех - в противен случай при пърженето могат да се разкъсат. Внимателно ги оваляйте в брашно и изпържете в сгорещена мазнина.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц