Актрисата Лилия Маравиля е влюбена в спагетите

Актрисата Лилия Маравиля е влюбена в спагетите Лакомник

Италианският й съпруг я изкушава с автентични рецепти за паста

Актрисата Лилия Маравиля е влюбена в спагетите
Автор:Лакомник

Съпругата на Владо Пенев в „Под прикритие” Лилия Маравиля е отлична кулинарка досущ като героинята от сериала си. Актрисата, която стана широко известна като жената на инспектор Попов в кримката, в реалния живот е омъжена за италианец – Лука, от когото е взела и странната си фамилия. За това и тя най-много обича пастата, която винаги хапва с удоволствие. Никога обаче не я приготвя, защото макар да е научила много автентични рецепти от мъжа си, не умее да ги прави като него.

„Обожавам всички разновидности. Имаш ли зехтин и малко подправки, вкусната вечеря с паста е гарантирана”, обяснява Лилия. Мъжът й Лука я глези с вкусни спагети, канелони и дори лазаня. 

Двамата си имат изграден режим в кухнята - на обяд ядат паста или ризото, което прави Лилия, а вечер менюто им се състои предимно от салати и някакво месо или риба.

Актрисата е яла паста и с Владо Пенев, с когото играят семейство в сериала, но само на снимачната площадка.

Лилия не обича да се затваря в кухнята за дълго. Приготвя манджите си бързо и с желание, затова винаги стават вкусни. „Не е кой знае каква философия. Аз много се чудя на някои жени, които казват, че не могат да готвят, мисля си, че е по-скоро въпрос на желание. Още повече има толкова информация в интернет, дори снимки на ястията”, казва актрисата.

Актрисата признава, че внимава с хапването, за да пази тънката си талия и избягва тестеното. Сладкиши не прави, защото не може да им устои. „Не мога без сладко. Аз съм почитателка на черния шоколад, и винаги си имам по малко вкъщи и когато много ми се дояде, хапвам по едно парченце”, признава Лилия. Тя избягва да купува салами и кренвирши и предпочита прясното месо, което да си сготви. Ето и любимата й рецепта за етиопски специалитет, която също е научила от съпруга си.

 

Етиопски месен специалитет

 

Продукти

телешко или свинско месо от шол

бербере - смес от 110 етиопски подправки, които тя замества с български - червен и черен пипер, чесън на прах, подправка за скара и други според вкуса ви

по една връзка пресен чесън и зелен лук

Приготвяне

Нарязваме месото на парчета като за кебап. Смесваме го с нарязаните на ситно зелен лук и чесън. Оставяме го да престои така известно време. Задушаваме го леко на слаб огън и отново оставяме месото за около 5 минути, за да поеме от аромата на чесъна и лука.

Готвим на тиган до готовност за около 4-5 мин, като овкусяваме с посочените подправки. Добавяме по желание малко червено вино и един настърган домат и готвим още няколко минути.

Още по темата
Още по темата
Марта Вачкова се глези здравословно с ориз
Актрисата Марта Вачкова често се върти в кухнята и предпочита вечерите у дома пред ресторанта. „Страшно обичам да готвя. За мен това е начин да кажа на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц