Актрисата Йоана Буковска: Захраних близнаците си с тиква

Актрисата Йоана Буковска: Захраних близнаците си с тиква Лакомник
Актрисата Йоана Буковска: Захраних близнаците си с тиква
Автор:Лакомник

Йоанна Буковска е родена през 1977 г. в Габрово. Завършва НАТФИЗ в класа на Снежина Танковска и Андрей Баташов. След много успешни роли в театъра и киното, сега тя се превъплати и в истински образ – на майка.

 - Йоанна, гледате близнаците си у дома. Как са те, вече хапват ли обикновена храна?

- Да, добре са. Отнемат ми почти цялото време, в което съм будна. Аз съм до тях 24 часа в денонощието. Свекърва ми много ми помага. Същото се отнася и за съпруга ми, когато е вкъщи. Но ето сега отново е в командировка. Понякога е сложно, но не се оплаквам. Няма по-благодарна работа от това да гледаш деца. Добри са и са послушни. Растат и изискванията им стават по-големи, но това е нормално. Сега дойде и моментът за захранването им. А това е отговорна задача. На първо място трябва да събудиш интереса им към храната, а на второ да внимаваш за нежните им стомахчета, несвикнали на обща храна.

- С какво ги захранихте първо?

- С тиква. Направих този избор след консултации с мои приятелки, млади майки, които са минали по този път. И децата го харесаха страшно много. Сега, когато вкъщи има тиква е истински празник. Започнахме с нея преди месец и половина. И се радвам, че успяхме да намерим тиква, въпреки че вече не й е сезона. Беше голяма, сварихме я на пара, разпределихме я на порции и сега си хапват по малко.

- Казахте, че вашата свекърва ви помага в домакинството. Какво готви за вас, когато ви остане време да хапнете и вие?

- Това, което готви е здравословно и природосъобразно. Основно ядем меса на скара, много салати и плодове. Нямаме големи кулинарни изисквания, но внимаваме това, което ядем да е качествено. Например вкъщи не се купува готова кайма, а се взима месо, което се мели пред нас. Консумираме нерафинирани неща и пълнозърнести. Аз много обичам пълнени чушки и тя ми прави често. Но по принцип аз съм не претенциозна към храната. Особено сега с децата, вече нямам против нищо. Вече храненето на маса, с много хора за мен е празник, направо див лукс. Обикновено хапвам нещо на крак, между техните хранения или просто, когато намеря време.

- В момента децата какво хапват – само тиква?

- О, не. Давали сме им вече  морков, картоф, тиквичка, пащърнак. От плодовете – круша, ябълка, банан. Започнахме и с оризова каша, преминахме през такава от елда и наред е просото.

- А имаше ли нещо, което да не им харесва?

- Чудят се на всичко, което няма определен вкус, като например оризовата каша. На фона на тиквата им се стори блудкава. Пащърнакът не им хареса. Не мирише на нещо специално, но просто не им се понрави. Той дори е блудкав според мен. Явно са се метнали на майка си, защото аз обичам пикантните и люти неща.

 

 

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц